Sitemizi kullanarak Gizlilik Politikamızı Kabul etmiş olursunuz.
Kapat

Çalışma Hayatı

Sosyal Güvenlik ve İş Hukuku hakkında her şey!

  • Anasayfa
  • Çalışan
  • İşveren
  • E-sgk
  • Kıdem Tazminatı
  • İşsizlik maaşı
  • İletişim
Arama
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Politikası
  • Rss
  • Site Haritası
© 2022 sgkhakkinda - All Rights Reserved
Okunan konu Askerden sonra işsizlik maaşı alabilir miyim?
Paylaş
Bildirim
Son Yazılar
İşçinin haklı nedenle fesih hakkı
İşçinin haklı nedenle fesih hakkı
4 yıl Önce
SGK rapor parası alma şartları nelerdir?
SGK rapor parası alma şartları nelerdir?
4 yıl Önce
Servis güzergahının değişmesi
Servis güzergahının değişmesi
4 yıl Önce
Geçersiz neden ile yapılan feshin sonuçları nelerdir?
Geçersiz neden ile yapılan feshin sonuçları nelerdir?
4 yıl Önce
Part time çalışanlar işsizlik maaşı
Part time çalışanlar işsizlik maaşı alabilir mi?
4 yıl Önce
Aa

Çalışma Hayatı

Sosyal Güvenlik ve İş Hukuku hakkında her şey!

Aa
  • Anasayfa
  • Çalışan
  • İşveren
  • E-sgk
  • Kıdem Tazminatı
  • İşsizlik maaşı
  • İletişim
Arama
  • Anasayfa
  • Çalışan
  • İşveren
  • E-sgk
  • Kıdem Tazminatı
  • İşsizlik maaşı
  • İletişim
Takip edin
  • Çalışan
  • İşveren
  • Kıdem Tazminatı
  • İşsizlik maaşı
  • E-sgk
© 2022 sgkhakkinda - All Rights Reserved.
Çalışma Hayatı > İşsizlik maaşı > Askerden sonra işsizlik maaşı alabilir miyim?
İşsizlik maaşı

Askerden sonra işsizlik maaşı alabilir miyim?

Umut ULU 10 yıl Önce
Güncelleme 2021/11/04 at 11:25 AM
Paylaş
2 dakika okuma
Paylaş

Askerden sonra işsizlik maaşı alabilir miyim?

Soru: Merhaba, askere gidiyorum, iş yerinden çıkış işlemlerimi gerçekleştirdim. Benim bir kaç sorum olacak. Şuan ben işsizlik maaşından faydalanabilir miyim? Asker de işsizlik maaşından faydalanabilir miyim? Ya da askerden sonra işsizlik maaşı alabilir miyim? İyi çalışmalar.

Cevap:

Merhabalar,

İşsizlik maaşı hakkından faydalanabilirsiniz yalnız  bunun için bazı şartlar aranmaktadır. İşyerinden askerlik nedeniyle ayrılmadan önceki son 120 gün içinde, sürekli çalışmış olmanız kaydıyla, son üç yıl içinde en az 600 gün “işsizlik sigortası primi” ödemiş olmak gerekiyor.

Bu koşulu taşıyorsanız, askerden döndüğünüz tarihten itibaren “otuz gün içerisinde” İş Kurumu’na başvurup, “işsizlik sigortası ödeneği” alabilirsiniz.

Askerden döndüğünüz tarihten itibaren diyoruz çünkü, kanunen işsizlik maaşı alanların çalışmaya hazır olması gerekmektedir. Siz askerde iken böyle bir durum söz konusu olmayacağı için işsizlik maaşından askerlik göreviniz sırasında faydalanamazsınız. Bu haktan ancak askerden  döndükten sonra faydalanabilirsiniz.

Şuan işsizlik maaşından faydalanıyorsanız ve askere gidiyorsanız, askere giderken  işsizlik maaşını durdurmanız gerekmektedir. Askerde iken işsizlik maaşını kullandığınız tespit edilir ise, sizden daha sonra yasal faiziyle almış olduğunuz parayı geri ödemeniz istenir. İleriki dönemler de bu tarz bir problem yaşamamak adına, işsizlik maaşınızı durdurmak için size en yakın İŞKUR Hizmet Merkezi‘ne askere gideceğiniz tarihi bir dilekçe ile bildirmeniz yeterlidir veya alo 170’i arayarakta işsizlik maaşınızı durdurabilirsiniz. Askerlikten dönüşünüzden itibaren otuz gün içerisinde tekrardan işsizlik maaşınızı aktif hale getirebilirsiniz.

30 günlük süreye dikkat edin.

Askerliğinizin bitmesiyle hak kaybına uğramamak için başvurunuzu terhis tarihinden itibaren en geç otuz gün içerisinde yapmalısınız. Otuz günü geçerse başvurduğunuz güne kadar olan işsizlik maaşınızı alamazsınız.

Askerlik dönüşü işsizlik maaşından faydalanabilmeniz için, ilgili İşkur hizmet merkezine, terhis belgeniz ile beraber bizzat başvuruda bulunabilirsiniz.

Özetleyecek olursak şayet;

İşsizlik maaşı alma şartlarını yerine getirebiliyorsanız;

  • İşsizlik maaşından askerlik yaptığınız dönemde faydalanamazsınız. Ama hakkınız silinmez.
  • Eğer şuan işsizlik maaşından faydalanıyor ve askere gidiyorsanız, işsizlik maaşınızı dondurmanız gerekmektedir.
  • Henüz işsizlik maaşından hiç faydalanmadıysanız ve askere gidiyorsanız, bu haktan askerliğinizin bitimi ile beraber otuz gün içerisinde terhis belgeniz ile ilgili İşkur Hizmet Merkezi‘ne bizzat başvurarak işsizlik ödeneğinden faydalanmaya başlayabilirsiniz.

Askere giderken işsizlik maaşınızı durdurun!

Askerden sonra işsizlik maaşı alabilir miyim?

İlginizi Çekebilir..

Part time çalışanlar işsizlik maaşı alabilir mi?

Vekaletle işsizlik maaşı alabilir miyim?

İşsizlik maaşı almanın şartları nelerdir?

Anlaşarak işten ayrılma ve işsizlik maaşı

İşsizlik maaşı hesaplama 2021

Etiket asker ve işsizlik maaşı, askerden geldikten sonra işsizlik maaşı, askerden gelene işsizlik maaşı, askerden sonra işsizlik maaşı alabilir miyim, Askerden sonra işsizlik maaşı nasıl alınır, Askerden sonra işsizlik maaşı şartları, askerlik sonrası işsizlik maaşı
Umut ULU 18 Temmuz 2016
Bu yazıyı paylaşın
Facebook TwitterEmail Print
Paylaş
Yayın sahibi Umut ULU
Çalışma Hayatı Editörü
Önceki Yazı Patron istediği işçiyi işten çıkartabilir mi? Patron istediği işçiyi işten çıkartabilir mi?
Sonraki Yazı Asıl işveren alt işveren ilişkisi Asıl işveren alt işveren ilişkisi
49 Yorum 49 Yorum
  • Onur Zorluoğlu dedi ki:
    25 Şubat 2017, 03:23

    Ocak 2014 den mayıs 2014 e kadar işsizlik maaşı mayışsa askere gittiğim için mayıs 2015 e kadar maaş almadım askerden döndükten sonra ise SGK ya gidip bi işlem yaptırmadım bugün borç kağıdı geldi askerden olduğum süre içinde yatan para borç olarak isteniyor ama çekmedim parayı ne yapmam gerekiyor

    Yanıtla
    • admin dedi ki:
      25 Şubat 2017, 15:16

      Onur Bey merhabalar,

      Askere giderken işsizlik maaşınızı durdurmanız gerekmekteydi. İşkur sizi asker de işsizlik maaşını çektiğinizi düşündüğü için işsizlik ödeneğini faizi ile geri talep eder.

      En yakın işkur merkezine giderek dilekçe ile başvurmanız gerekmekte.

      Hesabına yatan parayı işkur’a geri iade edip, şuan çalışmıyorsanız işsizlik maaşınızı işkur’dan tekrar talep edebilirsiniz.

      İyi günler dileriz.

      Yanıtla
  • Ercüment sarı dedi ki:
    24 Mart 2017, 02:26

    Askere gitmeden önce 450gun calışmişlım sonra 2016 şubatta askere gittim ve 2017 şubatta geldim ve işsizim işsizlik maaşından yaralana bilirmiyim

    Yanıtla
    • admin dedi ki:
      24 Mart 2017, 09:16

      Ercüment bey merhaba,

      Işten çıkışınız askerlik nedeniyle yapıldıysa ve o tarihten geriye doğru son 3 yıl içerisinde toplam 600 gün priminiz söz konusuysa işsizlik maaşına alabilirsiniz.

      Görüşmek üzere,

      Yanıtla
  • sefa dedi ki:
    26 Nisan 2017, 10:43

    son 3 yılda 981 gün primim bulunmakta askere gidip geldiğimde askerde olduğum 12 ayın toplam bedelinimi alırım yoksa başvuru yaptığım andan itibaren her ay mı almış olurum işsizlik ödeneği ?

    Yanıtla
    • admin dedi ki:
      26 Nisan 2017, 10:47

      Sefa Bey merhaba,

      Toplu ödeme yapılmaz, askerden geldikten sonra ay ay ödeme alabilirsiniz.

      Görüşmek üzere,

      Yanıtla
  • canbucan dedi ki:
    2 Mayıs 2017, 14:50

    Askere giderken başvurmak kaydıyla askerlik hizmeti sonrasında işsizlik maaşı alınabildiğini öğrendim.

    Yanıtla
  • HÜSEYİN dedi ki:
    23 Mayıs 2017, 15:15

    Nisan 2016 da askerlik nedeniyle işten ayrıldım işten ayrılmadan öncede dört yıllık sigortalıyım Nisan 2017 de askerden geldim işsizlik ödeneğine başvuru yaptım ama sonuç ödenek alamazsınız diye geldi işten ayrılma bildirgesinide aldım askerlik nedenli çıkış yazıyo neden maaş alamıyorum

    Yanıtla
    • admin dedi ki:
      23 Mayıs 2017, 15:29

      Hüseyin Bey merhabalar,

      Terhis olduğunuz belgeyle beraber başvurunuzu yineleyin.

      Eğer askerden önce gerekli şartları yerine getirdiyseniz ve işten çıkışınız askerlik nedeniyle yapıldıysa, tarafınıza şuan işsizlik maaşı bağlanması gerekmekte. Bu sizin yasal hakkınız.

      Görüşmek üzere,

      Yanıtla
  • HÜSEYİN dedi ki:
    23 Mayıs 2017, 15:52

    Evet askerden önceki tüm şartlar uyuyor tekrar başvurumu yineleyen teşekkürler

    Yanıtla
  • Ago dedi ki:
    31 Mayıs 2017, 03:11

    Merhaba, 600 gunluk primim var. askerden yeni geldim. kac ay ve ne kadar maas alabilirim.

    Yanıtla
    • admin dedi ki:
      31 Mayıs 2017, 08:42

      Merhaba,

      Başvurunuz sonrasında altı ay işsizlik maaşından faydalanabilirsiniz.

      Görüşmek üzere,

      Yanıtla
  • Bilal dedi ki:
    24 Temmuz 2017, 08:25

    Merhaba askerden yeni geldim askerden önce 1000 gün primim var işten askerlik nedeniyle ayrıldım şimdi issizlik maaşı ‘ne kadar alrim ve oraya hangi belgelerle basvurmam gerekir tesskurler

    Yanıtla
    • admin dedi ki:
      24 Temmuz 2017, 09:46

      Bilal Bey merhabalar,

      8 ay işsizlik maaşından faydalanabilirsiniz, başvuru esnasında kimliğinizi ibraz etmeniz yeterli. Arzu ederseniz yanınıza terhis belgenizi de alabilirsiniz.

      Görüşmek üzere,

      Yanıtla
  • Muhammet dedi ki:
    24 Temmuz 2017, 21:52

    Merhaba . Askerden 2016 şubat ayında geldim 2016 nisan ayından beri çalışıyorum şehir değiştireceğim istanbuldan sakarya ya yerleşeceğim için işi bırakmak zorundayım . Son üç yılda 600 günü dolduramıyorm 2015 şubatından 2016 şubatına kadar askerde olduğum için . İşkura gideceğim şehirde sakaryada iş bulmak için başvuracağım . İşsizlik maaşı alabilirmiyim iş bulana kadar geçecek olan sürede.

    Yanıtla
    • admin dedi ki:
      25 Temmuz 2017, 08:18

      Merhaba Muhammet Bey;

      İşsizlik maaşı kazanılmış bir haktır, eğer başvuru yapıp almadan işe girdiyseniz problem ile karşılaşacağınızı düşünmüyoruz, işsizlik maaşından faydalanabilirsiniz.

      Görüşmek üzere,

      Yanıtla
  • Muhammet dedi ki:
    28 Temmuz 2017, 14:44

    Merhaba . 24 temmuzda yazdım ama belirtmemiştim . Çalıştığım şirketten çıkışımı talep ettim yalnız kendi isteğimle istifa ettiğimi yazdırdılar dilekçeye. İşsizlik maaşı almama engel olur mu ?

    Yanıtla
    • admin dedi ki:
      28 Temmuz 2017, 15:04

      Merhaba Muhammet Bey,

      Kendi isteğiniz ile ayrıldıysanız, işsizlik maaşından faydalanma şansınız bulunmamaktadır. Ama siz bir önceki, yani geçmişte hak etmiş olduğunuz işsizlik maaşı için baaşvuruda bulunacaksınız.

      Görüşmek üzere,

      Yanıtla
  • Kemal dedi ki:
    1 Ağustos 2017, 16:10

    Selamlar, uzun suredir (5 sene kesintisiz)bir sirkette calisiyorum. Askerlik sebebiyle isten ayrılmak istiyorum.

    1- İssizlik maasi almak icin Askere gitmeden ne kadar sure kala isten ayrilmaliyim?

    2- Agustos ortasinda subeden basvurup Kasimda gitmeyi planliyorum 3 ay gibi bir sure var. Askerden dondugumde cok erken cikmissin diyebilirler mi?

    3- İsyerinde Tazminatimi alip cikabilmek icin silus almak zorunda miyim? Askere gitmeden 2 hafta once alinabiliyor bu belge. Nasil cikis yapmam gerekir tum haklarimi alabilmek icin ?

    Yanıtla
    • admin dedi ki:
      1 Ağustos 2017, 16:30

      Merhaba Kemal Bey;

      1. 3 ay gibi bir süre önce iş yerinizden askerlik nedeniyle ayrılabilirsiniz.

      2. Hayır, öyle bir şey söyleyemezler.

      3. Silus yani sevk belgeniz değilde, askerlik durum belgenizi temin edip işvereninize tebliğ etmeniz yeterli.

      Önemli:

      İşten ayrıldıktan sonra işsizlik maaşına başvurun ama askere giderken işsizlik maaşınızı dondurun, aksi halde mağdur olursunuz. ( askerden geldikten sonra tekrardan aktif hale getirebilirsiniz.)

      İşvereninize güvenmiyorsanız, askerlik durum belgenizi ve askerlik nedeniyle iş yerinden ayrıldığınıza dair dilekçenizi noter kanalıyla işvereninize ulaştırın.

      Görüşmek üzere,

      Yanıtla
    • ABDULLAH METİN dedi ki:
      11 Ekim 2017, 12:06

      MERHABALAR; kemal bey
      BEN askere 2017 mart ayında gittim görevimi kısa dönem olarak tamamlayıp eylül ayında geldim.
      askere gitmeden önce çalışmakta oldugum işyerinde 6 yıl hizmet ettim, işsizlik maaşı için bütün haklara sahip oldugumu düşünüyordum fakat kanun ve mevduatta haklarımın kısıtlı oldugunu ögrendim ve işsizlik maaşı almayı haketmemişim.
      çünkü; son 4 ayın sigortası düzenli ve eksiksiz yatacakmış. YATACAKMIŞ DERKEN O YILIN EKSİKSİZ VE DÜZENLİ YATACAKMIŞ YANİ( 2017 DE İŞTEN ÇIKARTMALARI YADA ASKERLİK NEDENİYLE İŞTEN AYRILMANIZ NEDENİYLE 2017 DE 4 AYLIK KESİNTİSİZ SİGORTANIZ YATMASI GEREKİYOR İSTERSENİZ İŞ YERİNİZDE 20 YILDIR ÇALIŞMAKTA OLUN O YIL İÇERİSİNDE 4 AY KESİNTİSİZ YATMAZSA HAK KAZANAMIYORSUNUZ.
      BEN BU YÜZDEN HAK ETMİYORMUŞUM ARTIK KİMİ KİME ŞİKAYET EDECEM HAKKIMI KİMDEN ALACAM BİLMİYORUM.
      YAZIKLAR OLSUN BÖYLE YASAYA DA VE MEVDUATTA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM…

      Yanıtla
  • Kemal dedi ki:
    1 Ağustos 2017, 17:05

    Tşk. Peki ben simdi askerlik sebebiyle cikis yaparsam hemen issizlik maasi baglanacak mi? ya askere gitmekten vazgecersek ? Bu sebeple Hemen baglamamalari gerekiyor.

    Yanıtla
    • admin dedi ki:
      1 Ağustos 2017, 18:04

      Tekrardan merhaba Kemal bey,

      Askerlik nedeniyle işten çıkışınız yapılır ve siz de başvuru yaparsanız askere gidene kadar, tarafınıza işsizlik maaşı bağlanır.

      Iskur sizin askere gidip gitmemeniz ile ilgilenmez. Yükümlülüğü gereği, işsizlik ödemenizi yapar. Bir usulsüzlük varsa, faiziyle ödediği tutarı geri alır. Bunun örnekleri oldukça fazladır.

      Görüşmek üzere,

      Yanıtla
  • abyrs dedi ki:
    20 Eylül 2017, 01:56

    merhaba

    Ben 30 temmuz 17 de askerden geldim işsizlik ödeneği almak istiyorum. fakat 30 gün şartı olduğunu bilmiyordum 5 senedir aynı firmada çalışıyorum.

    Ödenek alabilir miyim? (kesinti olcaksa ne kadar olur?)
    kaç ay alabilirim

    Yanıtla
    • admin dedi ki:
      20 Eylül 2017, 08:36

      Merhaba,

      30 gün sonra başvuru yaparsanız, başvurduğunuz güne kadar olan hak edişinizi alamazsınız. Yani işkur 30.07.2017 tarihini baz alır, siz ekim ayında başvuru yaparsanız, 10 ay faydalanmanız gereken işsizlik maaşından 8 ay faydalanabilirsiniz.

      Görüşmek üzere,

      Yanıtla
  • Seray dedi ki:
    22 Eylül 2017, 12:44

    Merhabalar. Ben de bu ay sonu işten ayrılacağım. Ve işsizlik maaşına başvurmak istiyorum. Aranan şartlar arasında 3 yıl içinde 600 gün sigortalı olmak gerekiyor. Ben bu üç sene içinde askere de gidip geldim. Askere gitmeden önceki sigorta günlerimde sayılır mı. Sonuçta o da 3 yıl içinde. Yada sadece askerlikten sonrası mı sayılıyor?

    Yanıtla
    • admin dedi ki:
      22 Eylül 2017, 13:17

      Merhabalar Seray Bey;

      Askerden önceki primleriniz de hesaba dahil edilir, fakat sorunuz da ayrılacağınızı söylemişsiniz. Bu işlem kendi rızanız ile gerçekleşiyor ise, işsizlik maaşından faydalanamazsınız.

      Görüşmek üzere,

      Yanıtla
  • ABDULLAH METİN dedi ki:
    11 Ekim 2017, 11:55

    MERHABALAR;
    BEN askere 2017 mart ayında gittim görevimi kısa dönem olarak tamamlayıp eylül ayında geldim.
    askere gitmeden önce çalışmakta oldugum işyerinde 6 yıl hizmet ettim, işsizlik maaşı için bütün haklara sahip oldugumu düşünüyordum fakat kanun ve mevduatta haklarımın kısıtlı oldugunu ögrendim ve işsizlik maaşı almayı haketmemişim.
    çünkü; son 4 ayın sigortası düzenli ve eksiksiz yatacakmış. YATACAKMIŞ DERKEN O YILIN EKSİKSİZ VE DÜZENLİ YATACAKMIŞ YANİ( 2017 DE İŞTEN ÇIKARTMALARI YADA ASKERLİK NEDENİYLE İŞTEN AYRILMANIZ NEDENİYLE 2017 DE 4 AYLIK KESİNTİSİZ SİGORTANIZ YATMASI GEREKİYOR İSTERSENİZ İŞ YERİNİZDE 20 YILDIR ÇALIŞMAKTA OLUN O YIL İÇERİSİNDE 4 AY KESİNTİSİZ YATMAZSA HAK KAZANAMIYORSUNUZ.
    BEN BU YÜZDEN HAK ETMİYORMUŞUM ARTIK KİMİ KİME ŞİKAYET EDECEM HAKKIMI KİMDEN ALACAM BİLMİYORUM.
    YAZIKLAR OLSUN BÖYLE YASAYA DA VE MEVDUATTA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM…

    Yanıtla
    • admin dedi ki:
      11 Ekim 2017, 13:27

      Abdullah Bey merhaba,

      bu bilgiyi nereden aldınız?

      Siz diyelim ki, 6 yıl düzenli bir şekilde çalıştınız ve iş yerinizden askerlik nedeniyle ayrıldınız. Askerliğinizi yaptınız ve geri geldiniz. İşsizlik maaşınızı alabilirsiniz.

      Evet son 120 günü tam ister işkur. Ama bazı nedenlerden ötürü gerçekleşen kesintiler sizi işsizlik maaşından mahrum etmez. Yani siz son 120 günde istirahatli olursanız ya da ücretsiz izin alırsanız, işsizlik maaşına hak kazanırsınız. İşten ayrılmadan önce gerçekleşen kesintileriniz hangi nedenden ötürü, bu konuda bize detay verebilir misiniz?

      Görüşmek üzere,

      Yanıtla
  • Oğuzhan dedi ki:
    16 Ekim 2017, 19:32

    Merhabalar askerden geldikten sonra işsizlik maaşına başvurucamda ve işe başlıcam işe başlarsam bu para hâlâ yatmaya devam edermi?

    Yanıtla
    • admin dedi ki:
      16 Ekim 2017, 21:29

      Merhaba Oğuzhan bey,

      Askerden sonra işsizlik maaşına başvurabilirsiniz fakat çalışmaya başladığınız anda işsizlik maaşınız kesilir.

      Görüşmek üzere,

      Yanıtla
  • Atakan dedi ki:
    20 Ekim 2017, 18:07

    Kardesim merhaba ben 4 sene araliksiz bi sirkette calistim ve askerlik sebebiyle sirketten ayrildim ardindan 1 ay snra askere gittim ve askerden geleli 30 gunu gecti suan issizlik maasi basvurusu yapsam almaya hak kazananilirmiyim ?

    Yanıtla
    • admin dedi ki:
      20 Ekim 2017, 22:10

      Merhaba Atakan bey,

      Sorun yok, işsizlik maaşından faydalanabilirsiniz.

      Terhis olduktan 30 gün içerisinde başvuru yapsaydınız, süre olarak tam faydalanacaktınız. Şimdi ise örneğin 10 ay faydalanmanız gereken işsizlik maaşından 8 ay faydalanacaksız.

      Görüşmek üzere,

      Yanıtla
  • Ali dedi ki:
    6 Kasım 2017, 02:15

    Merhaba,,

    Kasım 2015 te askere gittim ve Nisan 2016 da askerden geldim. İşsizlik maaşına başvurulacağını bilmediğim için herhangi bi yere başvuru yapmadım, ve temmuz ayında işe başladım, yaklaşık 3 ay sonra ,, ASkere gitmeden önce 700 günlük kesintisiz sigortam vardı, Şimdi başvuru yapsam geçmişe dönük işsizlik sigorta primi alabilir miyim ? ( askerden geldikten sonra çalışmadığım 3 ay için )

    Yanıtla
  • admin dedi ki:
    6 Kasım 2017, 08:05

    Merhaba Ali Bey;

    Ne yazık ki faydalanamazsınız.

    Görüşmek üzere,

    Yanıtla
  • salik dedi ki:
    14 Kasım 2017, 13:45

    Merhaba;
    ben 02.11.2017 tarihinde terhis oldum. işsizlik maaşı için tüm şarlar uyuyor, yalnız 03.11.2017 tarihinde işkura başvurdum sonuç olumsuz oldu. Bi daha gittiğimde terhis belgesiyle beraber başvuru yapılması gerekiyormuş. bügün (14.11.2017) başvuruda bulunsam 02.11.2017 tarihinden itibarenmi işsizlik ödeneği alırım yoksa başvuru yaptığım tariten itibarenmi?

    Yanıtla
    • admin dedi ki:
      14 Kasım 2017, 13:50

      Merhaba Salik Bey;

      Başvuru yaptığınız tarihten itibaren işsizlik ödeneği almaya başlarsınız.

      Görüşmek üzere,

      Yanıtla
  • Emre dedi ki:
    4 Aralık 2017, 19:28

    Askerlik nedeniyle işten ayrıldım askere gideceğim. Bu ay içinde 10gün istirahat verdi doktor. Bu rapor işsizlik ödeneği almama engel olur mu?

    Yanıtla
    • admin dedi ki:
      5 Aralık 2017, 14:36

      Merhaba Emre bey,

      Sorun yok, askerden geldikten sonra işsizlik maaşından faydalanabilirsiniz.

      Görüşmek üzere,

      Yanıtla
  • Özkan dedi ki:
    5 Aralık 2017, 17:36

    Merhaba admin,03.12.2016 tarihinde askere gideceğimden ötürü işyerime askerlik nedeniyle işimden ayrılmam gerektigi ile ilgili bir dilekçe yazıp tazminatımı aldım ve 07.12.2016 tarihinde askere gittim.toplam eksiksiz 1172 gün prim ödemem mevcut. 30.11.2016 tarihine kadar 30 gün tam olarak yatırılmış.ama benim işyerinden ayrılışım 06.12.2016 olarak gösterilmiş ve herhangi bir prim ödemesi yapılmamış.bu şekilde işkur a terhis belgem ile başvuruda bulundum.
    Yani kısaca söylemek istediğim şey 2016 kasıma kadar primim tam ödenmiş.aralık ayının 6 sında çıkışım yapılmış ve prim yatırılmamış.işsizlik maaşı alabilirmiyim?

    Yanıtla
    • admin dedi ki:
      6 Aralık 2017, 10:57

      Özkan Bey merhaba,

      Prim ödemesi yapılmadı ise, aralık ayında 6 günlük primi ne olarak göstermişler.? Yani İşten çıkışınızı 06 Aralık olarak yaptılar ise, sizin adınıza Aylık Prim ve Hizmet belgesinde ya prim göstermeliler ya da eksik gün beyanında bulunmalılar. Eksik gün nedeniniz burada önem arz etmekte. Muhtemelen ” ücretsiz izin ” olarak göstermişlerdir. Bu da işsizlik maaşı almanıza engel olmaz.

      Görüşmek üzere,

      Yanıtla
  • Özkan dedi ki:
    6 Aralık 2017, 12:15

    Admin söylemiş olduğunuz gibi aralık 2016 da prim gün sayım ve yatan pirimim yok ama aynı sayfanın altında 13 gün eksik diye bi yazı yazıyor.ama ben 3 aralık 2017 e kadar çalıştım.bu belirtmiş oldugu eksik gün kafamı karıştırıyor

    Yanıtla
    • admin dedi ki:
      6 Aralık 2017, 12:32

      Tekrardan merhaba Özkan Bey;

      İşvereniniz hangi gerekçe ile eksik gün bildiriminizi ” 13 ” ( diğer nedenler ) olarak yapabilir? Siz 3 Aralık günü askerlik nedeniyle işinizden ayrıldıysanız, onlarda işten çıkış bildirgenizi 3 aralık tarihli yapmalılardı. Hadi diyelim 3 aralık yapmadılar, 6 aralık tarihli yaptılar. hangi mantıkla 3 günlük priminizi yatırmazlar? ve eksik gün işlemlerini diğer nedenler olarak beyan ederler? Diğer nedenlerden kastı nedir? Muhtemelen Aralık ayında size ait herhangi bir ödeme yapmamak adına bu tarz bir uygulama yaptılar ve en yakın eksik gün nedeni olarakta bunu buldular. Fakat bilmeniz gereken bir şey var. Yaptıkları yanlış ve bu neden ile siz işsizlik maaşından faydalanamazsınız.

      Detayları şu yazımız da bulabilirsiniz.

      Görüşmek üzere,

      Yanıtla
      • Özkan dedi ki:
        6 Aralık 2017, 15:31

        Vermiş oldugunuz bilgilerden ötürü teşekkür ederim admin.söylemiş olduğunuz gibi diger nedenler yazıyor eksik günde.peki benim buna karşılık yapabilecegim birşey yokmu?

        Yanıtla
        • admin dedi ki:
          6 Aralık 2017, 15:57

          Özkan Bey;

          Bu şartlarda işkur’a başvuruda bulunursanız reddedilir. Fakat işvereniniz ile irtibata geçip, kendilerinin işkur’a eksik gün nedeninin yanlış beyan edildiğini iletirler ise o zaman iş değişebilir. İşvereniniz ile irtibata geçmekten başka şuan yapacak bir şeyiniz bulunmamakta.

          Görüşmek üzere,

          Yanıtla
  • Abdurrahman dedi ki:
    21 Şubat 2018, 13:01

    Mrb iyi gunler benim askerden once 720 gun sigortam vardi işsizlik maasi icin basvurdum kaydimi aldilar 1 gun sonra msj geldi işsizlik maaşini almaya hak kazanamadiniz diyor tekrardan bavurmam lazim mi yardimci olur musunuz

    Yanıtla
    • admin dedi ki:
      21 Şubat 2018, 13:33

      Merhaba Abdurrahman bey;

      Askerlik terhis belgeniz ile mi başvuru yaptınız? İşten çıkış bildirgeniz ” askerlik ” olarak belirtildiyse, askerden geldikten sonra işsizlik maaşından faydalanmanız gerekir. Eğer terhis belgeniz ile başvuru yapmadıysanız, başvurunuzu yinelemenizi tavsiye ediyoruz.

      Görüşmek üzere,

      Yanıtla
  • fuat dedi ki:
    27 Ağustos 2019, 16:20

    Merhaba ben askere gideceğim için iş yerinden 10 gün erken ayrılacağaım geldiğimde işsizlik pirimi alabilirmiyim? Pirimim yetiyor almak için.

    Yanıtla
    • Umut ULU dedi ki:
      28 Ağustos 2019, 08:40

      Merhaba Fuat Bey;

      İşten çıkışınızı askerlik kodu (12) ile yaparlar ise, askerden döndükten sonra 30 gün içerisinde işsizlik maaşına başvurup, ödenekten faydalanabilirsiniz.

      Görüşmek üzere,

      Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bağlı kalın

Facebook Beğeni
Twitter Takip

Son Yazılar

İşçinin haklı nedenle fesih hakkı
İşçinin haklı nedenle fesih hakkı
Çalışan 4 yıl Önce
SGK rapor parası alma şartları nelerdir?
SGK rapor parası alma şartları nelerdir?
Çalışan 4 yıl Önce
Servis güzergahının değişmesi
Servis güzergahının değişmesi
Çalışan 4 yıl Önce
Geçersiz neden ile yapılan feshin sonuçları nelerdir?
Geçersiz neden ile yapılan feshin sonuçları nelerdir?
İşveren Çalışan 4 yıl Önce
Part time çalışanlar işsizlik maaşı
Part time çalışanlar işsizlik maaşı alabilir mi?
İşsizlik maaşı 4 yıl Önce
İşin sona ermesi sebebiyle çıkış
İşin sona ermesi sebebiyle çıkış
Çalışan 4 yıl Önce
İşçiye ihbar bildirimi nasıl yapılır?
İşçiye ihbar bildirimi nasıl yapılır?
İhbar tazminatı 4 yıl Önce

Bu konular da ilginizi çekebilir.

İhbar süresinde yıllık izin kullandırılır mı?
Çalışanİhbar tazminatı

İhbar süresinde yıllık izin kullanılır mı?

4 yıl Önce
İhbar süresi bölünebilinir mi
İhbar tazminatı

İhbar süresi bölünebilir mi? İhbar süresinde yıllık izin

4 yıl Önce
İhbar tazminatı hakkında merak edilenler
İhbar tazminatı

İhbar tazminatı hakkında merak edilenler

5 yıl Önce
Yeni iş arama izni ücreti nasıl hesaplanır?
İhbar tazminatı

Yeni iş arama izni ücreti nasıl hesaplanır?

5 yıl Önce
Belirli süreli iş sözleşmesi örneği
İhbar tazminatı

Belirli süreli iş sözleşmesinde ihbar tazminatı

6 yıl Önce
1 günlük çalışma ihbar tazminatı doğurabilir
İhbar tazminatı

1 günlük çalışma ihbar tazminatı doğurabilir

6 yıl Önce
İhbar süresinde rapor alınır mı?
Çalışanİhbar tazminatı

İhbar süresinde rapor alınır mı?

7 yıl Önce
İhbar tazminatında tavan var mı?
İhbar tazminatı

İhbar tazminatında tavan var mı?

7 yıl Önce

Çalışma Hayatı

Sosyal güvenlik hakkında her şey..

Takip edin

© 2022 sgkhakkinda - All Rights Reserved.

  • Hakkımızda
  • Gizlilik Politikası
  • Rss
  • Site Haritası

Removed from reading list

Undo
Hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın..

Lost your password?